arrowBack
linkedin

Zawdie Sandvliet

Sandvliet is oprichter en docent van het vak Afro-Nederlandse studies. Dit is een interdisciplinair vak dat zich richt op de geschiedenis en hedendaagse realiteiten van Afro-Nederlanders. Zawdie behaalde een Master in African American Studies aan Boston University. Zijn motivatie om deze Master te volgen, was om een soortgelijke studie op te zetten voor de Nederlandse context. Naast zijn werk voor Afro-Nederlandse Studies is Zawdie docent maatschappijleer op het Ingenieur Lelylyceum in Amsterdam Zuidoost.

Over INC Platform

Het programma tegen Discriminatie en Racisme, onderdeel van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PDR/OCW) start in het najaar van 2023 met een Intersectioneel Netwerk Co-Creatie (INC). INC is erop gericht om adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst & cultuursector.

Lees Meer
Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

close