Achtergrondinfo

Achtergrondinfo

OCW heeft een breed programma dat zich richt op de aanpak van discriminatie en racisme op alle gronden binnen de vijf OCW-werkterreinen (onderwijs, cultuur, media, wetenschap en emancipatie). Om dit verder in te vullen is er een OCW-Agenda tegen Discriminatie en Racisme (D&R) in ontwikkeling. Het ministerie wil met dit programma inzetten op duurzame co-creatie bij het ontwikkelen, monitoren, bijsturen en evalueren van de agenda tegen D&R. Bij het proces van co-creatie worden zowel maatschappelijke stakeholders uit de verschillende gemarginaliseerde gemeenschappen betrokken, evenals stakeholders met wie al een relatie geformaliseerd is op een van de vijf OCW-werkterreinen.

Platform INC

Heeft u vragen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  * Verplichte velden

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Over INC Platform

  Het programma tegen Discriminatie en Racisme, onderdeel van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PDR/OCW) start in het najaar van 2023 met een Intersectioneel Netwerk Co-Creatie (INC). INC is erop gericht om adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst & cultuursector.

  Lees Meer
  Deze website maakt gebruik van cookies

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

  close