Over INC

Over INC

Het programma tegen Discriminatie en Racisme (PD&R) van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is in het najaar van 2023 gestart met INC, ondersteund door IZI Solutions en Movisie. INC is erop gericht om (on)gevraagde adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst- & cultuursector.

Het eerste jaar ligt de focus van het netwerk op anti-Zwart racisme. Er is een netwerk gevormd met experts en organisaties vanuit en over de Afro-Nederlandse gemeenschap. Er is hiervoor gekozen, omdat het programma is ontstaan naar aanleiding van de Black Lives Matter (BLM)-protesten, het bijhorende Zwart Manifest en omdat van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024, in het hele koninkrijk, extra aandacht is voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Om een aanpak te formuleren op anti-Zwart racisme is een netwerk gevormd met experts en/of organisaties vanuit en over de Afro-Nederlandse gemeenschap. In een latere fase wordt de focus verbreed naar andere uitsluitingsgronden.

Parallel is er een Discriminatie en Racisme Adviesgroep opgericht. Deze experts gaan PD&R/OCW ook van adviezen voorzien op de aanpak van anti-moslim racisme, anti-Aziatisch racisme, anti-ziganisme, antisemitisme, LHBTI+ discriminatie en validisme.

Platform INC

Heeft u vragen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  * Verplichte velden

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Over INC Platform

  Het programma tegen Discriminatie en Racisme, onderdeel van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PDR/OCW) start in het najaar van 2023 met een Intersectioneel Netwerk Co-Creatie (INC). INC is erop gericht om adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst & cultuursector.

  Lees Meer
  Deze website maakt gebruik van cookies

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

  close