arrowBack
linkedin

Jeftha Pattikawa

Pattikawa is adviseur Diversiteit en Inclusie en curator bij het Nationaal Archief. Als raadslid bij de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur adviseert hij de gemeente Rotterdam op het gebied van Musea en Erfgoed. Hij is de oprichter van Verloren Banden, een audiovisueel archiefproject over de Molukse gemeenschap in Nederland. In 2016 werd zijn korte documentaire Tifa vertoond op onder meer het Smithsonian Institution Mother Tongue Festival in Washington en het Garifuna Indigenous Filmfestival in Los Angeles.

Over INC Platform

Het programma tegen Discriminatie en Racisme, onderdeel van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PDR/OCW) start in het najaar van 2023 met een Intersectioneel Netwerk Co-Creatie (INC). INC is erop gericht om adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst & cultuursector.

Lees Meer
Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

close