arrow Back

Wat verstaan jullie onder intersectionaliteit?


Wat verstaan jullie onder intersectionaliteit?

Intersectionaliteit is een analysekader dat ook wel ‘kruispuntdenken’ wordt genoemd. Kruispuntdenken biedt mogelijkheden om gelaagde ervaringen van uitsluiting te benoemen en analyseren omdat het erkent dat mensen meerdere identiteitsaspecten hebben waardoor men tot meerdere gemarginaliseerde gemeenschappen tegelijkertijd kan behoren. Enkele voorbeelden van mogelijke intersecties van kruispunten zijn genderidentiteit, seksuele oriëntatie, een (onzichtbare) beperkingen, leeftijd, huidskleur, culturele identiteit en migratiegeschiedenis.

Gerelateerde nieuws items

Over INC Platform

Het programma tegen Discriminatie en Racisme, onderdeel van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PDR/OCW) start in het najaar van 2023 met een Intersectioneel Netwerk Co-Creatie (INC). INC is erop gericht om adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst & cultuursector.

Lees Meer
Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

close