arrow Back

Wat bedoelen jullie met een intersectionele benadering?


Wat bedoelen jullie met een intersectionele benadering?

Een intersectionele benadering houdt in dat we verschillende vormen van uitsluiting in samenhang beschouwen. Dit betekent dat we erkennen dat mensen meerdere identiteitsaspecten hebben die elkaar beïnvloeden en dat deze kunnen leiden tot ervaringen van uitsluiting, achterstelling of privileges. Door een intersectionele benadering te hanteren, kunnen we voorkomen dat uitsluiting en benadeling van mensen die tot meerdere doelgroepen tegelijkertijd behoren, over het hoofd worden gezien. Daarom is het belangrijk om in het ontwikkelen, uitvoeren, monitoren, bijsturen en evalueren van beleid aandacht te hebben voor deze intersecties.

Gerelateerde nieuws items

Over INC Platform

Het programma tegen Discriminatie en Racisme, onderdeel van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PDR/OCW) start in het najaar van 2023 met een Intersectioneel Netwerk Co-Creatie (INC). INC is erop gericht om adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst & cultuursector.

Lees Meer
Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

close