arrow Back

Waarom is er gekozen voor een apart netwerk anti-Zwart racisme?


Waarom is er gekozen voor een apart netwerk anti-Zwart racisme?

Er is voor gekozen om in de eerste fase te beginnen met een intersectioneel netwerk van maatschappelijke stakeholders rond anti-Zwart racisme, omdat het programma D&R van ministerie OCW is ontstaan naar aanleiding van de Black Lives Matter (BLM)-protesten en omdat van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 in het hele Koninkrijk extra aandacht wordt besteed aan anti-Zwart racisme tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Parallel is er een bredere D&R adviesgroep opgericht. In de adviesgroep zitten maatschappelijke stakeholders met expertise op het gebied van anti-moslim racisme, anti-Aziatisch racisme, antiziganisme, antisemitisme, validisme en LHBTIQ+ discriminatie. Hun rol is om de adviezen en inbreng vanuit het netwerk anti-zwart racisme te toetsen vanuit hun eigen perspectief.

Gerelateerde nieuws items

Over INC Platform

Het programma tegen Discriminatie en Racisme, onderdeel van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PDR/OCW) start in het najaar van 2023 met een Intersectioneel Netwerk Co-Creatie (INC). INC is erop gericht om adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst & cultuursector.

Lees Meer
Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

close