arrow Back

Hoe hebben jullie de experts in de netwerken gekozen?


Hoe hebben jullie de experts in de netwerken gekozen?

We hebben eerst twee profielen opgesteld. Het eerste profiel is gebaseerd op het (intersectionele) netwerk anti-Zwart racisme en aanverwante thema’s en onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld expertise over de Afro-Nederlandse gemeenschappen, Zwarte emancipatie en de doorwerking van het koloniaal-/slavernijverleden. Het tweede profiel is gebaseerd op de (intersectionele) adviesgroep Discriminatie & Racisme (D&R) en aanverwante thema’s en onderwerpen, zoals experts uit (of organisaties van) gemarginaliseerde groepen, en personen met expertise over discriminatie- en racismekwesties van deze groepen. De experts zijn geen vertegenwoordigers van groepen of organisaties, maar brengen hun expertise en ervaring op basis van de uitsluitingsgronden.

Gerelateerde nieuws items

Over INC Platform

Het programma tegen Discriminatie en Racisme, onderdeel van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PDR/OCW) start in het najaar van 2023 met een Intersectioneel Netwerk Co-Creatie (INC). INC is erop gericht om adviezen op te halen bij experts uit gemarginaliseerde gemeenschappen om discriminatie en racisme tegen te gaan in het onderwijs, de wetenschap, de media en de kunst & cultuursector.

Lees Meer
Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

close